De Nistelrodese Hengelsportvereniging is opgericht op 3 maart 1981.
Na jaren van overleg met de gemeente is het ons gelukt om op 9 mei 1987 visvijver
De Meuwel feestelijk te openen.
De eerste jaren was de waterkwaliteit slecht.
In 1992 werd besloten om de champignon mest van de bodem te verwijderen en de vijver geheel te renoveren.
Op 1 januari 1992 was het ons gelukt om aansluiting kunnen krijgen bij de beheereenheid in de regio.
1 mei 2002 hebben we het visrecht verkregen op het Arboretum in Heesch.
Met ingang van 1 januari 2008 is er een overeenkomst met beheereenheid De Dommel en Aa over de uitwisseling
van hun viswater zodat we daar ook mogen vissen.
Wij hebben het visrecht op 2 prachtige vijvers namelijk De Meuwel in Nistelrode en het Arboretum in Heesch.
Op deze vijvers kun je vissen op veel verschillende soorten vis, zoals voorn, snoek, brasem, karper en nog veel meer.
Vanaf april tot oktober zijn er wedstrijden en diverse competities voor zowel Senioren en Jeugd.

OP ONZE VISVIJVERS IS HET TEN STRENGSTE VERBODEN VIS MEE TE NEMEN EN
`S NACHTS TE VISSEN.